Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-مدیرعامل بانک سامان گفت: تمام تسهیلاتی که بانک سامان به صورت خرد یا کلان پرداخت می‌کند با روش اعتبارسنجی بوده و رتبه اعتباری برای آنها مدنظر گرفته می‌شود. بر همین اساس نزدیک به 55 درصد از کل سبد اعتباری بانک سامان به این نوع از تسهیلات‌دهی مربوط می‌شود.
به گزارش خبرگزاری آریا، بانک مرکزی در اردیبهشت‌ماه امسال «دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد» را برای اجرا به شبکه بانکی ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس این دستورالعمل اعطای تسهیلات خرد به متقاضیان دارای سابقه و امتیاز اعتباری بر اساس اعتبارسنجی، در قبال اخذ حداکثر دو مورد وثیقه قابل انجام است. مواردی همچون اوراق بدهی، سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس، اموال عینی با ارزش عرفی از قبیل خودرو، مسکوکات یا مصنوعات طلا و همچنین سیم‌کارت دایمی ثبت شده تحت مالکیت مشتری، بخشی از وثایق معتبر اشاره شده در این ابلاغیه به شمار می آیند.
این شیوه سبب خواهد شد تا بخشی از مردم که اعتبار و توانایی پرداخت اقساط وام را دارند، اما از داشتن وثایق سنگین مانند خانه و ... محروم هستند، بتوانند در دریافت وام‌ها کوچک برای رفع نیازهای ضروری خود اقدام کنند. البته بانک هم از مزایای آن بی نصیب نخواهد ماند، زیرا با به کار بردن این روش از حجم مطالبات معوق و یا مشکوک الوصول بسیار زیاد کاسته خواهد شد. از سوی دیگر، بانک ها هم دیگر نمی توانند درتخصیص اعتبار سلیقه ای رفتار کنند.
میزان اموال مازاد بانک سامان چقدر است؟ آیا برنامه‌ای جهت واگذاری آن ها دارید؟
بخشی از املاک مازاد را در حوزه حقوقی باید دنبال کرد. به این معنا؛ سیاست بانک سامان خرید املاک و مستغلات مازاد نیست،  قسمت زیادی از املاکی که در اختیار دارد، ماحصل اقدامات حقوقی به حساب می‌آید که برای کاهش نسبت‌های مطالباتی انجام شده است. بانک سامان جهت کاهش دارایی های غیردرآمدزا برنامه‌هایی در دست دارد که انجام آن در وهله اول نیازمند حل و فصل مسائل حقوقی مرتبط با این املاک است.
به عنوان مثال چنانچه ملکی معارضی دارد، یا مسائلی با شهرداری درباره آن موجود است باید در ابتدا برای حل آن اقدام شود، سپس سراغ دیگر موارد رفت. البته باید مورد توجه قرار گیرد، موضوعاتی از این دست بحث‌های زمان‌بری است، با این حال بنا داریم در طی یک یا دو سال آینده تمامی این مسائل و مشکلات را مرتفع ساخته و اموال را واگذار کنیم تا از این طریق نسبت‌ها به مقرره‌های قانونی برگردد.
مبلغ پرداختی وام ازدواج بانک سامان از ابتدای سال جاری تاکنون چقدر بوده است؟
بالغ بر هزار میلیارد تومان، تکلیف امسال در حوزه تسهیلات ازدواج است که به تدریج مشتریان ثبت نام کننده در سامانه به شعب معرفی می‌شوند و به تقاضاهای آنان رسیدگی خواهد شد.
در رابطه با وام ازدواج چه مشکلاتی وجود دارد؟
مشکلاتی که با آن مواجه هستیم، بسیار متعدد است. ازارائه مستندات برای تشکیل پرونده تا نبود ضامن جهت معرفی از جمله این موارد محسوب می‌شود. موضوعات طیف‌های وسیعی دارد، اما حوزه‌ای که زیاد با آن روبرو می‌شویم، این است که متقاضیان در عنفوان جوانی و جویای کار هستند، طبیعتا باید مستندات درآمدی خود را ارائه دهند که عمدتا در این قسمت با مشکل روبرو می‌شوند.   
 بانک سامان تاکنون با شیوه اعتبارسنجی چه میزان تسهیلات خرد پرداخت کرده و شامل چه وام‌هایی بوده است؟
نزدیک به 55 درصد از کل سبد اعتباری بانک سامان در حوزه تسهیلات خرد و با استفاده از روش اعتبارسنجی بوده است. تسهیلات خرد به معنای تسهیلات مصرفی نیست و نباید این دو با هم به دلیل آنکه تعاریف متعددی دارند، اشتباه گرفته شود. تسهیلات خرد، تسهیلاتی است که اصناف، شرکت‌های کوچک و متوسط و مصرفی را شامل می‌شود. به عبارتی دیگر، تمام تسهیلاتی که بانک سامان به صورت خرد یا کلان پرداخت می‌کند روش اعتبارسنجی در آن لحاظ شده و این تسهیلات براساس رتبه اعتباری برای شرکت ها مدنظر قرار گرفته می شود.
بانک مرکزی برای رشد ترازنامه بانک ها محدودیت 1.5 تا 2.5 درصدی درنظر گرفته است، بانک سامان چه اقداماتی برای رعایت این محدودیت انجام داده است؟
موضوعی که به بحث رشد ترازنامه و درصدی که وجود دارد، مربوط می‌شود در واقع ماحصل اعتبارسنجی است که از یک بانک توسط بانک مرکزی صوت می گیرد. موضوعات متعددی برای اعتبارسنجی بانک از بحث کفایت سرمایه گرفته تا انطباق آن با قوانین و مقررات، عدم استقراض یا استقراض به بانک مرکزی و دیگر موارد در این حوزه نقش دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. بانک سامان تلاش کرده در تمامی بخش ها مواردی مانند بدهی به بانک مرکزی هرگز موضوعیت پیدا نکند. در حوزه کفایت سرمایه هم برنامه گردش سرمایه وجود دارد تا در حد مطلوب خود حفظ شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بانک سامان تسهیلات خرد بانک مرکزی بانک سامان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۳۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متقاضیان مسکن ملی بخوانند/ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد (+ جزییات)

براساس آمار بانک مرکزی تا کنون، ۴۶/۲۳ درصد از کل قراردادهای تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن بوده که بیش‌از ۵۷ درصد از کل تعهد پرداخت نهضت ملی مسکن این بانک بوده است.   به گزارش خبرآنلاین، ‬ بررسی آمارهای جدید از وضعیت مشارکت بانک‌ها در طرح نهضت ملی مسکن، حاکی از آن است که از بین ۲۶ بانک، عملکرد ۱۸ بانک در این بخش، کماکان صفر است و از تعداد ۸۶۹ هزار و ۳۵۳ نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن، ۷۹۳ هزار و ۷۳۲ نفر موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ ۴‌‏/۲۶۶ هزار میلیارد تومان شده‌اند.   در همین راستا، سید عباس حسینی مدیرعامل بانک مسکن، گفت: تا پایان سال ۱۴۰۲، قرارداد ۳۴۱ هزار و ۸۳۷ واحد مسکونی به مبلغ بیش از ۱۵۳ هزار میلیارد تومان در بانک مسکن به امضا رسیده که بر این اساس بیش از ۵۷ درصد از کل تعهد پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن به عهده این بانک است.   وی ادامه داد: بنا بر آمار، بانک مسکن تاکنون بیشترین میزان مشارکت در طرح نهضت ملی مسکن را در کل نظام بانکی کشور داشته است؛ چنانکه این بانک از ابتدای اجرای طرح نهضت ملی مسکن تا پایان سال ۱۴۰۲ و به تنهایی بیش از ۸۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات نهضت ملی مسکن به ۳۲۱ هزار و ۵۹۹ واحد مسکونی پرداخت کرده که در تاریخ نظام بانکی بی نظیر است.   حسینی با بیان اینکه بانک مسکن با وجود کمبود منابع مالی، همواره تمامی تلاش خود را برای تحقق تعهدات دولت مردمی و خانه‌دار کردن مردم انجام داده و در این مسیر از منابع داخلی خود نیز بیشترین پرداخت ها را انجام داده است؛ افزود: این بانک به رغم دارا بودن تعهدات خود از جمله: تکمیل پروژه‌های متعدد برنامه‌ریزی شده، احداث پروژه‌های ساختمانی شامل یکصد هزار واحد مسکونی در سراسر کشور و اجرای شهر خلیج فارس در سواحل هرمزگان، تمام توان و تلاش خود را برای اعطای تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن و نیز تسهیلات متعدد تکلیفی و حمایتی به کار بسته است.   مدیرعامل بانک مسکن افزود: بانک مسکن در سال ۱۴۰۲ در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز نسبت به پرداخت ۴۴ هزار و ۸۸۵ فقره تسهیلات شامل انواع تسهیلات ازدواج، فرزندآوری، ودیعه، خرید، تعمیر و ساخت مسکن معادل ۹۹ هزار و ۳۳۶ میلیارد ریال به خانواده‌ها اقدام کرده است.   حسینی افزود: همچنین بانک مسکن در سال ۱۴۰۲، ۳۴ هزار و ۳۵۳ میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به ۱۶ هزار و ۹۵۸ جوان پرداخته است.   وی گفت: پرداخت تعداد ۱۵ هزار و ۶۵۸ فقره تسهیلات حوادث غیرمترقبه بالغ بر ۸ هزار و ۱۸۷ میلیارد ریال در بخش‌های ساخت، تکمیل، معیشتی و کشاورزی در مناطق آسیب دیده در سال ۱۴۰۲ از اقدامات این بانک برای کمک به جبران خسارات و آسیب های وارده به هموطنان عزیز بوده است. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هشدار به مشاورین املاک در خصوص خرید و فروش امتیاز مسکن ملی حبس در انتظار فروشندگان امتیاز مسکن ملی چرا بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مسکن طفره می‌روند؟/ فرار بانک ها از تله وام مسکن

دیگر خبرها

  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند/ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد (+ جزییات)
  • امضای بیش از ۵۷ درصد از کل تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند؛ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • اعلام آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد+ جزییات
  • رشد ۴۴ درصدی مبلغ تسهیلات پرداختی در سال ۱۴۰۲
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد + جزییات
  • بی توجهی بانک‌ها برای تحقق شعار سال در بخش مسکن/ سهم صفر درصدی ۱۸ بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن/ نظارت بانک مرکزی کجاست؟
  • اعطای بیش از 21 هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه بانک ملی ایران به متقاضیان
  • اعطای ۲۱ هزار فقره وام قرض الحسنه بانک ملی ایران در ۱ ماه